Om oss

     A temple of   

 Good intentions 


Vår Vision


Att skapa så mycket mer än en vanlig bar och restaurang. En mötesplats med mat och dryck för oss som vill vara lite sundare inifrån och ut och de som blivit sk "sober curious". 


Att skapa ett lugnt, unikt, varierat socialt utrymme där vi alla kan mötas och känna oss trygga och där allas behov möts!

Tröls Speakeasy & Bottleshop 

Historia

Lokalerna är några av de äldsta kvarvarande i Malmö, sedan 1938. Då var den ena sidan "folkrestaurang" och den andra för mer välbärgade.


Nu är lokalerna ihopslagna så man kan välja att sitta var som helst oavsett status.


2004 tog jag, Jessica, över lokalerna, efter en lång tids svårigheter av andra att driva något i lokalerna, och arbetade upp en av Malmös första barer för hantverksöl. Långt innan folk kände till att vi hade småskalig produktion av öl i Sverige.


Ni som var med då minns säkert hur bland annat Gotlands gårdsbryggeri kom i leriga gummistövlar med hela familjen och levererade i sin lilla minivan.


Efter att vi nominerats som bästa mötesplats i Nöjesguidens tävling så tog det rejäl skjuts och vi öppnade upp bland annat Biergarten på Karlskronaplan och en pop-up merchandise-shop.


Tills alla andra började göra samma sak och jag behövde en större utmaning samtidigt som jag förändrats mycket själv på 15 år. Bland annat är hälsa och träning en stor del av mitt egna liv.


2018 ändrades konceptet helt och inriktades på något som jag såg växte mer och mer runt om i världen, non alko och lågalko-kulturen.


Att mötas utan att fokus ligger på alkoholhalten utan rent faktiskt på samtalet och på att umgås.


Vi är nu först i Sverige på att servera "mirakeldrickan" kombucha på fat och på att skapa en bar och mötesplats för folk som tänker som jag, att dricka gott och inte starkt, och som är familjeinriktad!


Nyheter och artiklar

Nedan kan du läsa mer om den nya lågalkotrenden, vad som händer på Tröls i Malmö och annat kul!

Missa inte artikeln om Tröls!

Lokaltidningen Malmö Limham skriver om Tröls och den nya trenden.


Det finns ett växande intresse för barer med låg alkoholprocent. Främst unga ser fördelen med lägre alkoholhalt och att umgås på ett annat sätt.

Hela artikeln om Tröls och den nya no- eller lowalcohol-trenden kan du läsa här.

Håll nästa företagsfest

med mindre alkohol!

Att dricka alkohol på firmafesten, after work, kickoff och minglet med kollegorna är väldigt vanligt och ibland en del av företagskulturen. Men inte alla uppskattar det.


För många kan alkohol i arbetsrelaterade situationer innebära ett stort problem.

Företaget IQ genomförde genom SIFO år 2015 en undersökning som visade att 68% av de tillfrågade varit på en arbetsrelaterad tillställning där det enligt dem druckits för mycket alkohol.

Anledningarna kan vara varierande till varför så många tycker att det är jobbigt men klart är att det som chef eller företagsledare finns all anledning att fundera över alkoholmängden- och styrkan på jobbfesterna.

För många kan det vara svårt att tacka nej när det bjuds på starköl, vin och starksprit, och ofta finns inga vettiga alternativ utan man får hålla till godo med läsk eller vatten om man väljer att avstå den starka alkoholen.

Att satsa på att hålla firmafesten, minglet eller after worken nykter med måttligt intag av alkohol är något som alla borde tjäna på. Ingen känner obehag under festligheterna, ingen kommer bakfull till jobbet dagen efter och företaget anses ha en bra alkoholkultur.

Att välja att hålla sin fest på en restaurang och bar som bara serverar drycker med låg alkoholhalt är ett utmärkt alternativ till spritfesterna.

Tröls Speakeasy & Bottleshop i Malmö finns denna möjlighet att mötas utan att fokus ligger på alkoholhalten utan istället på samtalet och på att umgås. 

 

Utöver goda och spännande öl med en maxstyrka på 3,5% är även Tröls först ut i Sverige med att servera ”mirakeldrickan” kombucha på fat.

 

menyn finns allt från smårätter, hamburgare, köttbullar och plankstek till vegetariska alternativ.

 

Välkomna att höra av er med förfrågningar och bokningar för nästa företagsfest - klicka här!Quiz på Tröls 2020!

Äntligen dags för höst/vintersäsongen av Tröls populära quiz!


Frågor och klurigheter på svenska. Ni får vara upp till 6 personer i laget men priserna är baserade på 4 personer. Bra variation på lagmedlemmarnas kunskap är bra så bjud in mormor, morfar, farmor eller farfar i laget.


Quizen hösten 2020 startar måndagen den 7 september kl. 19:30–21:30.


För alla events på Tröls - klicka här.


Välkomna!

Fördelar med att dricka mindre alkohol

Trenden med mindre alkohol och lägre alkoholhalter verkar vara här för att stanna.


Framför allt unga människor visar en ökad benägenhet att satsa på drycker med lägre alkoholhalt eller alkoholfria drycker.


Och hälsofördelarna är många. Här är några av fördelarna med att dricka mindre alkohol!

 

6 hälsofördelar med att hålla sig nykter:

 

1. Effektivare träningsresultat

Man ska naturligtvis inte träna när man har druckit. Men även dagen efter kan alkoholintag ha negativ effekt. Bland annat genom att möjligheten att bygga muskler försämras.
Det finns också en större skaderisk om man tränar, spelar fotboll eller ägnar sig åt koordinationskrävande sporter och liknande dagen efter man druckit stora mängder alkohol.


2. Bättre sömn

Det är sant att det är lättare att somna när man druckit alkohol, men man bör inte använda det som ett sömnmedel. För sömnen efter du somnat blir sämre än om du inte hade druckit de där starka drinkarna, och det är lättare att vakna till under natten. Problem som snarkning och sömnapné kan också förvärras av alkohol.

 

3. Bättre hjärnkapacitet

Sinnena skärps när man minskar sin alkoholkonsumtion. Det behövs inte så mycket alkohol för att du ska få sämre minne, motorik, tankeförmåga, reaktionsförmåga och balans. Vid långvarig konsumtion av alkohol krymper hjärnan och du kan i värsta fall drabbas av hjärnsjukdomar som demens.

4. Lugnare mage

Många får lös mage dagen efter att de har druckit. Dricker man mycket alkohol under en längre tid kan man få både magkatarr och magsår.


5. Färre hudproblem 

Forskning har visat att personer med hög alkoholkonsumtion har en större risk för psoriasis än den övriga befolkningen.


6. Hela hälsan blir bättre

Alkohol kan orsaka högt blodtryck, påverka levern och ge en ökad risk för olyckor och skador. Dessutom är det bra för vikten att hålla nere alkoholintaget. En stor starköl innehåller ungefär lika många kalorier som tolv sockerbitar. Kroppen får dessutom svårare att tillgodogöra sig mineraler och vitaminer om energibehovet täcks av alkohol.

Utan baksmällor får du dessutom mer tid och energi att ägna dig åt dina favoritsysslor, bra va?


Källor: Systembolaget, Iq.se, Nämndemansgården mfl